Storsatsning på Idre Himmelfjäll

Publicerad: 2021-12-30   Uppdaterad: 2021-12-22

Nya fjälldestinationen Idre Himmelfjäll har tagits emot med öppna armar och den dubblerade antalet åkare i vintras jämfört med året innan. Inför kommande vintersäsong satsas ytterligare hundratals miljoner i anläggningen.

Bland nyheterna noterar vi nya lägenheter och stugor samt ett skidtorg för de allra minsta. Dessutom öppnas en ny restaurang (Renen och Älgen) byggd med miljöprofil som erbjuder 175 sittplatser.

Vidare tillkommer fyra nya nedfarter, varav en är en tävlingsbacke som har fått namn efter den alpina stjärnan Frida Hansdotter – Frida Race Arena. Det tillkommer även nya parkeringsytor, elbilsladdare, grillplatser och toaletter i direkt anslutning till backarna.

Till sist blir det också en temasatsning på rennäring och samisk kultur där Mattias Jonsson från Idre Sameby bjuder in besökare så att de kan lära sig mer om detta.

– Utvecklingen överträffar våra förväntningar och det är väldigt spännande att se hur nyheterna kommer att tas emot av alla barnfamiljer som kommer att gästa oss den kommande vintersäsongen, säger Torbjörn Wallin, vd Idre Himmelfjäll.

Rulla till toppen