Campingbio gör comeback

Publicerad: 2022-01-21   Uppdaterad: 2022-01-20

Nu är det klart att eventkonceptet Campingbio åker ut på en rikstäckande Sverigeturné sommaren 2022. Det är gratis och de bjuder tillsammans med sina partners besökarna på roliga aktiviteter och filmvisning under bar himmel.

– Vi kommer att besöka 30–35 campingplatser från Pite Havsbad i norr till Simrishamn i söder, säger Josefin Söderlind som är ansvarig för turnéläggningen och en av arrangörerna av evenemanget.

Campingbio turnerade under åren 2006–2010 och gjorde stor succé i samarbete med SF (Svensk Filmindustri, numera SF Studios). När SF köptes upp av Filmstaden lades turnén ner. För två år sedan togs turnén upp igen i nytt fräscht format och blev rikstäckande med digitala inslag. Efter två inställda turnéer på grund av Covid-19 är man nu redo att ge sig ut och möta filmpubliken igen.

– Det är otroligt roligt att äntligen få komma ut på vägarna igen. Det har varit tufft att ställa in eventet två år i rad. Vi ser verkligen fram emot att möta alla campinggäster och få visa film igen under bar sommarhimmel. Gensvaret från campingarna har varit enormt positivt och vi åker på vår största turné hittills, meddelar Katarina Tjernström, grundare av Campingbio.

Rulla till toppen