Restaurangen som drivs av de som bor på campingen!

Publicerad: 2022-01-24   Uppdaterad: 2022-01-20

På Caravan Club Björkö Örns Camping har man anammat ett nytt koncept där restaurangen drivs på frivillig bas av de som bor på campingen. Gräddös Pärla, som tidigare var utarrenderad, heter restaurangen som vid sin nypremiär hade fullsatt, det vill säga två sittningar med 40 gäster per tillfälle.

– Det finns ett behov av en samlingspunkt här i området, och majoriteten av restaurangbesökarna som har kommit för att äta är faktiskt inte campinggäster, säger Christoffer Maddison som ansvarar för campinganläggningen. 

Totalt är det tio personer som ser till att restaurangverksamheten rullar. Dessa har alla en plats på campingplatsen samtidigt som de har erfarenhet av såväl kock- som serveringsyrket. Gräddös Pärla har fullständiga rättigheter och kommer under vintertid att hålla öppet fredagar (buffé) och lördagar (á la carte) för att under sommaren växla upp och vara öppen varje dag. Framöver kommer det även att bli karaokekvällar och liveframträdanden.

– Vi har även tv-rättigheter så vi kommer kunna visa sport på tv och därmed även fotbolls-VM till sommaren, tillägger Christoffer Maddison.

Caravan Club Björkö Örns Camping ligger vid inloppet till Norrtäljeviken. Det finns en långgrund sandstrand och det är bara 7,5 kilometer till färjeterminalen i Kapellskär.

Rulla till toppen