First Camp köper feriepark

Publicerad: 2022-02-18   Uppdaterad: 2022-02-15

First Camp fortsätter att växa i Skandinavien och förvärvar Jesperhus Feriepark. En semesterresort och camping på Jylland som är högt rankade av barnfamiljer i Danmark.

Jesperhus Feriepark grundades 1966 av familjen Overgaard och har under en lång tid haft en imponerande utveckling.

Destinationen innefattar nästan 300 hus, stugor och tält, 500 campingtomter och en bred portfölj av attraktioner inklusive ett badhus, tematiserat zoo och åkattraktioner. Parken är tematiserad med maskoten Hugo och hans vänner.

Jesperhus YouTube-kanal är en av de största i Danmark för barn under 10 år. Totalt omsatte de cirka 95 MDKK under den senaste tolvmånadersperioden (till och med september 2021). 

– Vi är väldigt imponerade över hur familjen Overgaard och hela teamet på Jesperhus har utvecklat destinationen. De är ett ledande exempel på hur man skapar väldigt attraktiva fysiska gästupp-
levelser och länkar detta till en digital närvaro i världsklass. Som nya ägare kommer vi att vårda alla styrkor och fortsätta investera i gästupplevelsen. Jesperhus kommer att drivas som ett eget dotterbolag inom vår koncern, med nuvarande varumärke, säger Johan Söör, vd och koncernchef för First Camp.

Nuvarande ledningsgrupp i Jesperhus Feriepark kommer att vara kvar i bolaget under en övergångsperiod. Parallellt kommer First Camp att inleda rekryteringsprocessen av en ny General Manager som väntas tillträda under 2022.

– Vi är både stolta och ledsna över att lämna över nycklarna till den verksamhet som våra föräldrar startade. Vi tror att de är de rätta ägarna av Jesperhus framöver, och vi är trygga med att det starka teamet kommer att blomstra ännu mer med dessa nya ägare, säger de fyra bröderna Overgaard i ett gemensamt uttalande.

Rulla till toppen