Nu ska det byggas på Ford!

Publicerad: 2022-03-25   Uppdaterad: 2022-03-18

Erwin Hymer Group (EHG), meddelade nyligen att de har undertecknat ett ramavtal med Ford för leverans av lätta nyttofordon av typen Ford Transit Custom, som bas för fritidsfordon och färdigbyggda husbilar.

Dessutom kom de överens om ett strategiskt partnerskap som inkluderar en gemensam syn på framtida kundbehov. Centralt handlar det om ämnen som utsläppslagstiftning, elektrifiering, digitalisering, uppkoppling och integration av förarassistanssystem. Ford integrerar också EHG nära i produktutvecklingsprocessen.

Detta är inte det första affärsavtalet för de två partnerna. I början av 1980-talet låg Ford Transit till grund för Hymercar – den första campingbussen från märket Hymer. 

– Ford Transit-serien övertygade oss som basfordon för våra varumärken. Våra kunder kommer särskilt att uppskatta deras mångfald, innovativa assistanslösningar och attraktiva design. Ford har också gett en tydlig strategi hur de ska utveckla deras kommersiella fordonsverksamhet i Europa. Vi ser därför en idealisk förutsättning för att ytterligare utöka det långsiktiga partnerskapet, meddelar Martin Brandt, vd för Erwin Hymer Group.

Husbilarna är emellertid inne i en föränderlig tillväxtmarknad. Å ena sidan gjordes 45,1 procent av alla nya husbilsregistreringar i Tyskland 2020 av folk i åldersgruppen 55 till 64 år. Samtidigt förändras husbilscampandet till en livsstil som också lockar allt fler unga – singlar och familjer.

Detta ändrar de övergripande kraven på fordonen. Moderna planlösningar, smarta inredningslösningar, trendiga accessoarer och fräscha exteriörfärger inklusive tvåfärgad lackering har kommit på tapeten i och med föryngringsprocessen. Samtidigt handlar det också om den flexibla användningen av fordonen – från mobila arbetsplatser till permanent boende i husbil.

Rulla till toppen