Kanon-Kurt bygger ut

Publicerad: 2022-03-28   Uppdaterad: 2022-03-18

Hos Kanon-Kurt i Ludvika bygger man just nu ut och moderniserar anläggningen för att bemöta kraven och den ökade efterfrågan.

Att öka servicegraden och förbättra kundupplevelsen är det främsta argumentet till den utbyggnad som nu sker.

–Våra kunder är det viktigaste vi har. Att äga en husvagn eller husbil innebär att man behöver har en bra kontakt med verkstad och service. Här vill vi att våra kunder ska känna sig trygga och kunna erbjuda en totallösning för våra kunder, säger Per Lodén, vd på Kanon-Kurt.

Utbyggnaden innebär att Kanon-Kurt i Ludvika får tre nya hallar för motorservice samt ytterligare fem hallar för bodelsarbeten. Det innebär att de kommer att ha 13 verkstadsplatser totalt. Även utrymmen för utökat reservdelslager kommer att byggas i anslutning till ovan nämnda nytillskott.

– Vi kommer att kunna utföra alla typer av jobb på husbilar och husvagnar. Det som blir nytt för oss är att vi nu även kan utföra chassiarbeten, motorservice, kamremsbyten, hjulinställningar med mera, fortsätter Per Lodén.

Ytan på fastigheten ökar med strax under 900 kvadratmeter samt att ytan utvändigt för parkering och uppställningsytor ökar med 5200 kvadratmeter.

Hela den totala investeringen är den största i Kurts Husvagnars historia och den slutliga kostnaden beräknas landa runt 25 miljoner kronor.

– Tyvärr är vi något försenade, men bygget väntas stå klart i slutet av augusti 2022. AEB Anläggningsentreprenader AB utför en så kallad totalentreprenad och kommer sköta hela utbyggnaden, avslutar Per Lodén.

Rulla till toppen