Bengt i Örkelljunga breddar utbudet

Publicerad: 2022-04-28   Uppdaterad: 2022-04-26

Det har poppat upp nya lokaler hos Bengt i Örkelljunga. De senaste åren har anläggningen vuxit från 8 000 till 12 000 kvadratmeter och nu ska utbudet breddas. Senaste nybygget ska inrymma en helt ny husvagns- och tältavdelning. Invigningen kommer att ske lördagen den 2 april.

– Det känns både nostalgiskt och framåtblickande. Sedan 1987 har vi fokuserat på husbilar men nu har det blivit dags att åter bredda utbudet. Nu gör vi en storsatsning på husvagnar och tält i vår bästa lokal med utsikt över grönskan kring Skåneporten. Vi kommer ha nya husvagnar av fyra olika märken (Knaus, Weinsberg, Tabbert, T@B) och därtill flera begagnade husvagnar. Om husvagnskunderna ska komma till oss tror vi de förväntar sig ett ordentligt utbud, säger Bengt-Åke Bengtsson, vd för Bengt i Örkelljunga.

En annan spännande nyhet i sortimentportföljen är tälten. Att erbjuda förtält till husvagnarna är en självklarhet men Bengt i Örkelljunga har valt att gå ett steg längre. 

– När vi besökte mässan Caravan Salon i Düsseldorf förstod vi hur stort det är med tält i Tyskland. Det finns så många spännande varianter och finesser som knappt finns här i Sverige. Vi tror att de kan locka en yngre målgrupp. Det är allt från taktält att fästa ovanpå personbilen till uppfällbara tält som dras bakom den på ett litet släp, säger Paul Stål, projektledare för starten av tältavdelningen.

Rulla till toppen