Flexibelt med Dethleffs och Nissan

Publicerad: 2022-05-03   Uppdaterad: 2022-04-30

Att ha en personbil som samtidigt fungerar att campa med har blivit i ropet. En efter en poppar de så kallade vanlife-modellerna upp, och senast i raden är en kombination av Nissan och Dethleffs.

Under denna månad kommer Dethleffs att presentera samarbetet med japanska Nissan. Modellen byggs på deras Primastar och har tilldelats namnet Seaside.

– Fler och fler kunder är intresserade av campingsemester och letar efter en produkt som är både kompakt och lämplig för vardagsbruk. Det är därför kul att vi har hittat en erfaren partner i Dethleffs, säger Bernhard Hohns, manager för LCV Nissan i Tyskland, i ett pressmeddelande.

Utrustningsmässigt, med koppling till campinglivet, handlar det bland om pop-up-tak, pentry med tvålågig gasspis, 36-liters kylskåp, flyttbart bord, 29-liters färskvattentank, rälssystem i golvet samt garderob. Pop-up-sängen mäter 189 x 125 centimeter medan den nedre bädden har måtten 200 x 125 centimeter.

Själva bilen finns med motoralternativen 150 eller 170 hästkrafter samt som sexväxlad manuell eller sexstegad automat. En mängd olika assistanssystem ingår i grundutrustningen. Om fordonet kommer att säljas på den svenska marknaden är ännu oklart.

Rulla till toppen