Tillverkning av tält flyttar till Sverige

Publicerad: 2022-05-04   Uppdaterad: 2022-04-30

Tak- och förtält från Wera har tidigare producerats i Tjeckien och Asien. Nu flyttas allt över till ett produktionsbolag i Bengtsfors i Dalsland.

Bolaget Wera har funnits på marknaden för camping och friluftsliv sedan 1995 med varumärket Eurotents. Hösten 2018 förvärvades bolaget och fick nya ägare. Som en del i nysatsningen lanserades också det nya varumärket, tillika bolagsnamnet Wera.

– Att flytta hem produktionen ger hållbarhet och kvalitet i alla led och innebär att vi får kortare transporter, snabbare leveranser, kan jobba mer flexibelt samt vara nära produktion och utveckling. Här finns ett gediget kunnande, kompetens inom industriell sömnad samt utbildningar inom såväl textil som design. Det här ger möjligheter till en hållbar långsiktig utveckling och tillväxt. Vi är mycket imponerade av engagemanget vi mötts av hos vår samarbetspartner Daniel Eriksson (Bengtsfors Industritjänst AB) och Bengtsfors kommun berättar Andreas Björck, vd för Wera AB 

Produktionsbolaget har i första fasen anställt fem personer och kommer anställa ytterligare personal i takt med att produktionen flyttas.

Rulla till toppen