Van Gogh gästar Uppsala

Publicerad: 2022-07-14   Uppdaterad: 2022-07-11

Över 3 000 inspirerande bilder förvandlar väggar, golv och tak till ett konstverk, som besökarna får uppleva när multimedia-utställningen Van Gogh Alive – The Experience gästar Uppsala och Fyrishov från och med 16 juni kommande sommar.

Utställningen är en unik möjlighet att uppleva den världskända konstnären Vincent van Goghs konstnärskap på ett helt nytt sätt. Det handlar nämligen om en digital konstupplevelse med levande grafik och musik som stimulerar alla sinnen, och där målningarna får liv genom projektioner i stor skala med livfulla detaljer. 

– Efter att ha förtrollat över 8.5 miljoner människor och haft utsålda stopp över hela världen, inklusive London, Rom och Sidney, är vi oerhört glada att nu ta utställningen Van Gogh Alive till Uppsala sommaren 2022. Detta är en oförglömlig kulturell upplevelse för hela familjen, säger Bruce Peterson, ägare av Grand Experiences.

Utställningen som visades på Kalmar slott 2019 riktar sig till en bred målgrupp av såväl vuxna som barn. Samtidigt som den uppskattats av konstintresserade har den tack vare sin multimediaupplevelse också mottagits väl av en publik som vanligtvis inte besöker konstinstitutioner.

Rulla till toppen