Ny däckteknik från Michelin

Publicerad: 2022-07-21   Uppdaterad: 2023-04-18

Råkat ut för deformationer på däcken när husbilen står stilla under längre perioder? För att motverka påfrestningen som vikten kan innebära, har ingenjörerna på Michelins forskningscentrum utvecklat en lösning i Michelin CrossClimate Camping.

Ny däckteknik från Michelin
Nya husbilsdäcket Michelin CrossClimate Camping.

Det nya däcket är speciellt framtaget för husbilar och A-klassat för grepp på vått underlag enligt europeisk märkning. Det innehar certifieringen 3PMSF, vilket garanterar föraren säker och smidig körning från tidig vår till sen höst under de flesta väderförhållanden.

Genom en ny konstruktion av stommen tillåter dess förstärkta däcksidor bättre motstånd mot trottoarkanter med mera. Däcket har en CP-märkning vilket innebär att den kan hantera ett större däcktryck och belastning.

Michelin Cross Climate Camping har också designats med en V-formad slitbana som kombinerar breda gummiblock och stora spår för att möjliggöra körning på både torrt och vått underlag samt även under snöiga väderförhållanden. Åtta dimensioner finns tillgängliga och dessa täcker 99 procent av husbilsmarknaden.

Rulla till toppen