Nu är det äntligen dags för Elmia!

Publicerad: 2022-09-06   Uppdaterad: 2022-09-05

På onsdag den 7 september är det dags igen. Äntligen comeback för mässan Elmia Husvagn Husbil i Jönköping. Och det håller på ända till och med söndag.

– Det är uppenbart att många ser fram emot detta mycket uppskattade evenemang. Det är en stor happening för såväl utställare som besökare, understryker mässansvarige Klas Brandt.

Några förändringar har skett sedan sist, men inte så att besökarna inte kommer att känna igen sig. Bland annat kommer ”oktoberfesten” att arrangeras inomhus (i en av restaurangavdelningarna) från att tidigare huserat utomhus. Vissa varumärken inom husbil/husvagn kommer att ha montrar på annan plats än tidigare och det kommer sig av Hymergruppen, via ett koncernbeslut, inte närvarar. Nio varumärken saknas således.

– Detta har medfört att vi har gjort en del förändringar, men en sak är säker – det finns mycket att kika på och alla mässhallar blir välfyllda, meddelar Klas Brandt.

När det gäller bokningar på mässcampingen så ligger dessa i nivå med åren innan pandemin, det vill säga område 1 blev fullbokat inom en kvart, medan det i skrivande stund finns platser kvar på område 2. Att alla besökare får något att se och göra råder inga tvivel om.

– Vi har jobbat med en öppen känsla och bredare gångar än tidigare, det är något vi har tagit med oss från pandemiåren. Vi bygger även vidare med vårt tema reseinspiration som vi under åren har byggt upp. Utomhus kommer det att ske aktiviteter får såväl vuxna som barn. Bland annat matlagning med koppling till friluftsliv samt en scoutkår där det bakas pinnbröd och där de yngsta får lära sig hur man säkert gör upp eld, avslutar Klas Brandt.

Rulla till toppen