Hobby Maxia: Lyxig familj som växer

Publicerad: 2022-09-09   Uppdaterad: 2023-04-18

När Hobby lanserar sina 2023-modeller inom husvagnssegmentet visar det sig att lyxiga Maxia får tillökning.

Ifjol gjorde Maxia entré på husvagnsmarknaden med två modeller: 495 UL och 660 WQM (båda testade av Husvagn & Camping). Nu får den lyxiga familjen tillökning med den 769 centimeter långa 585 UL som i grund och botten har samma planlösning som den något kortare systermodellen.

När det gäller serien Excellent så har de nu utrustats med samma exklusiva möbelfinish som sitt syskon Excellent Edition. Nytt är också att de nu finns i tio olika layouter där fyra av dem är så kallade barnkammarvagnar.

– Den fräscha, välkomnande designen är extremt populär bland våra kunder. Människor vill att deras husvagnar ska vara lika snygga som deras egna hem. Vi vill tillgodose denna efterfrågan, säger Bernd Löher, vd för Hobby, i ett pressmeddelande.

Hobby Maxia: Lyxig familj som växer
Exclusive blir exklusivare och får ta del av möbelfinishen som Edition-modellerna hade i fjol.

Prestige kommer å sin sida att bli utrustad med en ny klädseldesign där ljusgrått tyg kombineras med eleganta, gråa och dekorativa gardiner. Tygerna är gjorda av fibrer och är helt återvinningsbara. 
Något som gäller alla Hobbymodeller är en ny kombination av spis och diskbänk.  

– Förutom design ligger fokus här tydligt på funktionalitet, förklarar designansvarige Dirk Gottwald. 

Från och med 2023 kommer nästan alla Hobbyvagnar som har Super Slim Tower att förses med ett 130-liters absorptionskylskåp med ett löstagbart 12-liters frysfack. Detta är ett steg framåt vad gäller bekvämlighet, eftersom kylskåpet kan öppnas från två håll. När det gäller kylskåp får Maxia 660 WQM nu ett 157-liters kompressorkylskåp med ett 18-liters frysfack som standard.

Rulla till toppen