130 sålda fordon på mässan!

Publicerad: 2022-11-25   Uppdaterad: 2022-11-22

När Elmia Husvagn Husbil var tillbaka för första gången efter pandemin gjorde husvagns- och husbilsimportören Bergholm en stor satsning och visade upp drygt 100 fordon i en 5 300 kvadratmeter stor monter.

På Bergholm har man under de senaste åren sett en tydlig förändring i målgruppen som attraheras av fritidsfordon. En utveckling som påskyndats av pandemin och som tvingat många att hitta nya semestervanor.  

– Det är gott om nya kunder och bredden är enorm. De uppskattar bland annat friheten och flexibiliteten och vill ha genuina upplevelser, gärna i naturen, förklarar Bergholms vd, Lars Bergholm. 

Pandemin har också påverkat campingsäsongen, som inte längre har lika tydlig start respektive tydligt slut som förut. 

– Vi använder vår campervan, husbil eller husvagn på nya sätt. Nu står vi inte bara på en camping utan tar fordonet till fotbollscupen, cykelloppet, fiskehelgen eller släktträffen, menar Lars Bergholm. 

Trenderna speglade också Bergholms fordon på Elmia Husvagn Husbil. Till antalet var de i år fler än någonsin och många av nyheterna som presenterades riktade sig till de nya och bredare målgrupperna. Lars Bergholm ser ett växande intresse för små enkla fordon, och vill också lyfta fram ett helt nytt produktsegment – lätta, korta husvagnar som enkelt kan föras fram av en hybridbil – samt den nya fordonstypen som kan placeras mellan så kallade plåtisar och halvintegrerade husbilar.

– Vår leverantör Knaus Tabbert har specialiserat sig på att utveckla små, fräcka och äventyrliga husvagnar vars popularitet ökat tack vare smidig storlek, men även på grund av el- och hybridbilarnas lägre dragkapacitet. Vi har också en ny produkt, en ”mini-halvintegrerad” husbil som byggs på Volkswagen. Perfekt för de som vill resa runt och kunna få med sig mycket packning utan att fordonets format är större än en campervan. 

Fotnot: 2023 års nyheter togs emot väl och drygt 130 fordon såldes av Bergholm under den efterlängtade mässan.

Rulla till toppen