Niesmann+Bischoff omdefinierar liner-klassen med nya Flair

Publicerad: 2022-07-15   Uppdaterad: 2023-04-18

I och med den nya generationen Flair har Niesmann+Bischoff utvecklat en premium-liner, som tar interiördesign till en helt ny nivå – i kombination med högsta kvalitet teknikmässigt. Dessutom finns oändliga möjligheter till personalisering så att du kan få den perfekta husbilen för dig.

Annonssamarbete med Niesmann+Bischoff

Högsta kvalitet utvändigt, men den egentliga överraskningen väntar på insidan. Niesmann+Bischoff sätter helt nya standarder med interiören i Flair 2023. Stilen är modern, tydlig, tidlös och ren i sin enkelhet, men utan att göra avkall på design, material eller trivsel.

– Med Flair har vi skapat ett helt nytt interiörkoncept. Med nya material, ett nytt formspråk, ny arkitektur – men i kombination med högsta kvalitet på tekniken för en liner, säger företagets verkställande direktör Hubert Brandl.

Bakom sig har han och hans team en tvåårig utvecklingsprocess. Resultatet är ett helt fyrverkeri av innovativa idéer som gör att kunden kan få tillgång till ett nästan oändligt antal konfigurationsmöjligheter, för att förverkliga drömmen om en personlig premium-liner.

Nya Flair kan beställas direkt efter världspremiären, från och med 8 juli 2022. Redan i slutet av augusti kan man inspektera de första provbilarna på årets Caravan Salon i Düsseldorf, på Elmia Husvagn Husbil i Jönköping (7-11/9 2022) eller på Caravanmessen i Lillestrøm (15-18/9 2022) och ute i handeln från och med september.

Niesmann+Bischoff omdefinierar liner-klassen med nya Flair

Nya generationen Flair med helt annan interiör

Visserligen syns det på utsidan att Flair 2023 tillhör en ny generation: exteriören har fått en ansiktslyftning och uppgraderats avsevärt – det här är en liner som man gärna vilar ögonen på. Den moderna, sportiga designen är enkel med raka linjer. Vindrutetorkarna sitter längre isär och både varselljus och baklampor har en genomgående, distinkt karaktär. 

Niesmann+Bischoff omdefinierar liner-klassen med nya Flair

Det unika döljer sig dock invändigt: interiörens moderna design särskiljer sig tydligt från den tidigare, något konservativa, interiör i liner-klassen.

– Så här mycket känsla av rymd, enkelhet och lugn hittar man inte i något annat fordon, säger Hubert Brandl.

Rent optiskt sett ser insidan otroligt stor ut tack vare en fri siktlinje från förarhytten bak till sängen. Men det är inte bara som det ser ut: insidan har faktiskt avsevärt större svängrum. Det finns en bred passage till sängen, och det skjut- och vridbara bordsbenet och den fällbara bordskivan kan ställas in så att man får en öppen yta från bodelen och dess face-to-face-sittgrupp fram till förarhytten. I cockpit ger geometriska takskåp mer plats utan att tulla på förvaringsutrymme. Du kan även få två ytterligare sovplatser, med en takbädd som nästintill osynligt försvinner upp i innertaket.

Niesmann+Bischoff omdefinierar liner-klassen med nya Flair

Hög funktionsduglighet som är bekväm att använda

Niesmann+Bischoff har kommit på några knep för att optimalt utnyttja husbilens utrymme. Det finns t.ex. en integrerad 32-tums-TV i möbeln mellan köksblocket och bodelen som, beroende på om den används eller inte, kan köras in och ut med en elmotor, och högtalarna är integrerade i vägglamporna och förarhytten. 

Vad gäller designen satsar man på unika och naturliga material med fin textur, som hittills aldrig setts inom detta område: skjutdörrar av rökfärgat glas ger ovanliga visuella accenter, skåpytorna är tillverkade av högklassiga träfaner. Wellness-duschen har förutom en vägg i modern betong-look även ett duschkar av mineralkomposit i golvnivå. Och den som vill göra ett riktigt statement när det kommer till badrumsdesign, kan välja ett handfat i det patenterade materialet Cristalmood från det italienska företaget Antoniolupi.

Väggbeklädnaden i bodelen är av filt liknande den som finns i iSmove. Det ger inte bara en helt ny atmosfär i rummet, utan också en naturlig akustik. Även när det gäller andra ändringar har man hämtat inspiration från iSmove: som att hela sittbänken kan förvandlas till två säkra bältade passagerarplatser tack vare Niesmann+Bischoffs egenutvecklade vridmekanism. Belysningskonceptet är designat för att vara så enkelt att använda som möjligt och det finns rörelse- och ljussensorer för nattbelysningen. Bodelen, garaget bak och försörjningsutrymmet har automatisk belysning som aktiveras via kontakten med dörrarna och luckorna.

Niesmann+Bischoff omdefinierar liner-klassen med nya Flair

Många konfigurationsmöjligheter för kunden

I köksdelen finns en nyhet som visserligen redan är standard i många hem, men unik i husbilar: kylskåpet med separat frysfack är integrerat i skåpväggen för att inte störa interiörens harmonin, vilket också får bodelen att större ut.

Vad gäller design finns det en mängd möjligheter till personalisering: Takskåpet över köket kan liksom lådfronterna väljas i en annan design än bodelsmöblerna i träfaner ”Walnut planket”, ”Breeze Oak” eller matt vit. Köksbänken kan fås i mineralkomposit med robust stenlook och integrerad diskho.

Även funktionsmässigt kan köket anpassas på många sätt för maximal frihet, utan kompromisser. Du kan till exempel välja mellan diskmaskin, ugn, infällbar fläktkåpa eller mikrovågsugn. Det går dessutom att integrera en kyllåda i köksblocket – istället för kylskåpet i skåpväggen.

Skapa din Flair i Niesmann+Bischoffs konfigurator här!

Niesmann+Bischoff omdefinierar liner-klassen med nya Flair

Tekniska nyheter

En annan innovation som ger mer utrymme är det nya, högfunktionella dubbelgolvet som döljer alla viktiga tankar och teknikenheter. Installationerna har omorganiserats för att ge så mycket förvaringsutrymme som möjligt och enklare åtkomst till dessa, tack vare ett bekvämt system med utskjutbara lådor.

Fler tekniska nyheter i Flair är att den som standard är utrustad med ett 100 Ah litiumbatteri. Den oberoende strömförsörjningen kan utökas till upp till 6 x 100 Ah – i kombination med en effektstark växelriktare och batteriladdare samt ett batteriövervakningssystem. Dessutom finns en solcellsanläggning på 220 W eller 440 W som tillval. Husbilen har också en 370-liters färskvattentank som standard, och vill du kan du köpa till ett liner-paket, som bland annat innehåller en toalett med fast tank om 200 liter inklusive porslinsskål och elektrisk avtappningsventil, samt golvvärme och fönster av äkta glas.

Flair finns i två längder: 9,27 m eller 8,87 m., som båda är baserade på Iveco Daily 70 C18 med Euro VI-E.

Niesmann+Bischoff omdefinierar liner-klassen med nya Flair

Safety First – unikt säkerhetskoncept i nya Flair

Ett absolut mervärde på punkten säkerhet och komfort får man med Ivecos elektroniska assistanssystem, som till exempel nödbromsassistans, adaptiv farthållare och aktiv spårhållning. Niesmann+Bischoff har samlat dessa omtyckta tillval i ett trafiksäkerhetspaket.

Dessutom är nya Flair – liksom dess föregångare – fortfarande den enda linern där airbag, ESP, bältessträckare och krockmekanism för bromsarna (”Pedal Release System”) har integrerats. I personbilar är detta redan standard sedan länge, vad gäller helintegrerade husbilar i liner-klassen är Flair ensam om detta unika säkerhetskoncept.

Läs mer om nya Flair här!


Vill du veta mer om Niesmann+Bischoffs husbilar? Klicka här!

Om Niesmann+Bischoff
Niesmann+Bischoff GmbH är en tysk tillverkare av exklusiva husbilar. Huvudkontor och fabrik ligger i Polch i delstaten Rheinland-Pfalz. Här tillverkas lyxhusbilar i modellserierna iSmove, Arto och Flair, och varje exemplar av dessa lyxhusbilar är – från planering till leverans – individuellt anpassad. Niesmann+Bischoff GmbH tillhör sedan 1996 koncernen Erwin Hymer Group.

Ytterligare information på www.erwinhymergroup.com

Rulla till toppen