Modellår 2024: Knaus Tabberts nyheter och senaste uppdateringar

Publicerad: 2023-09-19   Uppdaterad: 2023-09-19

Bland Knaus Tabberts nyheter finns uppdateringar och förbättringar av befintliga modeller, men också sprillans nya fordonsserier!

Läs om nyheterna från Knaus, Weinsberg och Tabbert nedan. Kanske blir detta det första mötet med ditt nya semesterhem?

Knaus YASEO

Passar dig som kör elbil, vill minska bränsleförbrukningen i ditt dragfordon eller söker en praktisk husvagn med mycket funktion i ett smidigt format.

När en husvagn dras, finns det två huvudfaktorer som påverkar energiförbrukningen: luftmotståndet och vikten av släpet. Knaus Tabbert fokuserade särskilt på dessa två områden när de utvecklade den nya husvagnsmodellen Knaus Yaseo. Med lättviktsteknik och minskad frontyta, är Yaseo framtidens husvagn – och perfekt för elbilar. Luftmotståndet minskar, vilket i sin tur minskar bränsleförbrukningen för dragfordonet – oavsett vilket drivmedel det går på. Ett nytt flexibelt möbelkoncept gör att Yaseo rymmer samma funktioner på en mindre golvyta, jämfört med en traditionell husvagn. En del av den extra användbara ytan beror på användningen av FoldXpand-teknik.

Bakre delen av Yaseo 500 DK är även den multifunktionell och kan användas som bekväm sittplats eller säng för två personer. Men loungedelen har fler smarta funktioner, och sittbänken till höger om badrumsdörren kan flyttas och skapa ett rymligt duschutrymme, som nästan fördubblar badrummets storlek.

Läs mer om Knaus Yaseo här!

Knaus TOURER CUV och TOURER CUVISION

Passar dig som söker en smidig husbil med lägre bränsleförbrukning och bra manövrerbarhet men också vill ha alla bekvämligheter på resan.

Det höjbara taket i Tourer CUV ger flera fördelar. Det gör att modellen i körläge är låg med mindre luftmotstånd, vilket i sin tur minskar bränsleförbrukningen. Samtidigt gör funktionen det möjligt att parkera i små garage. Väl framme på destinationen avslöjar Tourer CUV sin fulla potential (och höjd) på 2,17 m, tack vare sin elektriska takhissarstruktur. Genom endast ett knapptryck får du ytterligare 70 cm takhöjd inne i husbilen!

Med en totallängd på knappt 5,9 m rymmer Tourer CUV 500 LT upp till fyra personer. Modellen är optimal för stadskörning och smala gator och parkeringar är ingen utmaning. Med fyra bältade sittplatser, upp till fyra sovplatser och gott om förvaringsutrymme är den det perfekta familjefordonet.

I husbilens främre del finns en bekväm sittgrupp, som kan omvandlas till en dubbelsäng. Dessutom finns ett fullutrustat kök med spis, diskho och ett 90-liters kylskåp.

Läs mer om Tourer CUV här!

Weinsberg X‐Cursion CUV and X‐Cursion CUV EDITION [PEPPER]

Passar dig som inte vill behöva välja mellan en kompakt, smidig husbil och en rymlig, bekväm husbil. Här får du det första i körläge och det andra i campingläge.

Nya X-Cursion CUV från Weinsberg är både smidig och rymlig. Det är det första Weinsberg-fordonet byggt på VW T6.1-chassi och har, precis som Knaus Tourer CUV, ett innovativt höjbart tak. Interiört möts du av en mysig atmosfär tack vare stilfulla trädetaljer i kombination med varma kulörer.

X-Cursion CUV finns i planlösningarna 500 LT och 500 MQ. I 500 LT finns ett praktiskt svängbart badrum, vilket innebär att handfatet enkelt kan flyttas över toaletten. Genom ett drag i ett handtag skapas ett duschbås. I 500 MQ finns en höjdjusterbar dusch som fälls upp när den används och efter duschen fälls ihop för att ge plats för den bakre sängen.

Båda planlösningarna har rymligt kök med diskho, tvåhällsspis och ett 90-liters kylskåp. Med en invändig bredd på 200 cm och en fordonslängd på 588 cm är modellen både rymlig och kompakt.

Läs mer om X-Cursion CUV!

Weinsberg CaraLife

Passar dig som lockas av ett fritt och spontant vanlife med en van som är smidig både i funktion och stil, men inte vill lägga många timmar på att bygga den.

Weinsberg hade vanlife i åtanke när de skapade CaraLife – en mindre husbil som öppnar upp för att testa vanlife, utan att behöva bygga en van själv. Modellen har många smarta och platsbesparande lösningar. Den tvärställda sängen ser vanlig ut, men kan höjas upp i ena änden för att skapa en slags soffa. Sängen kan också förlängas med utdragbara ribbor, vilket skapar en liggyta på cirka 190 x 210 cm – perfekt för lata morgnar. Under sängen finns gott om förvaringsutrymme för cykel, SUP eller annan packning. Intill den tvärställda sängen finns en mysig, rymlig sittgrupp för upp till fem personer, vilken också kan omvandlas till en extra gästsäng.

I köket finns diskho, tvåhälls-gasspis, kylskåp med frysfack och plats för köksredskap och förnödenheter. En hemlighet i köksdelen är bardiskfacket, som även nås utifrån. En fråga återstår: var är badrummet? Även det är konstruerat på ett unikt sätt – och placerat mitt i sittgruppen. Duschutrymmet är integrerat i golvet under bordet. En vattentät, textilklädd duschvägg dras upp och skapar en funktionell och skyddad duschhörna. Toaletten består av en porta potti, dold i ett luktsäkrat utrymme.

Läs mer om CaraLife här!

Tabbert SENARA

Passar dig som söker en stilren husvagn med hög komfort och det lilla extra som får en att trivas.

Unika och moderna nyheten Senara kommer i sex planlösningar, från kompakta 400 QD 2.3, med plats för tre personer, till 620 DMK 2.5, som är lämplig för stora familjer. Modellen har en modern bilinspirerad design exteriört, med en iögonfallande FoldXpand-bakpanel som ger Senara det avgörande extra utrymmet interiört.

Ett smart ljuskoncept kombinerar direkta och indirekta ljuskällor för att skapa en harmonisk och mysig atmosfär. Även tyger och möbler är färgkoordinerade. De “handtagslösa” luckorna i överskåpen är diskreta och passar elegant in i det övergripande utseendet.

Läs mer om Senara här!

Läs mer om det nya modellåret på  Knaus.seWeinsberg.se och Tabbert.se.

Hitta fler fritidsfordon på bergholm.com! 

Rulla till toppen