Film: Test av McLouis Nevis mot Eriba Jet

Film: Test av McLouis Nevis mot Eriba Jet

Publicerad

Kan McLouis Nevis svara upp mot Eriba Jet? Är prisskillnaden en vinst för den som köper den billigare bilen, eller är materialval och lösningar en källa till irritation och bristande egenskaper?

 I italienska Poggibonsi byggs McLouis Nevis, en nyutvecklad helintegrerad husbil. I Bad Waldsee i södra Tyskland byggs Eriba Jet. Även den är helintegrerad, dessutom väletablerad som "Made by Hymer" med allt vad det innebär av erfarenhet och kompetens. McLouis har beslutat att bygga en integrerad husbil och genom att utnyttja SEA-gruppens volymer (SEA-gruppen producerar årligen cirka 13 000 fordon) och samordningar i inköpen, kan man hålla priserna nere.

Eriba Jet var tidigare en kopia av Hymer B-klass CL, men nu när nya Hymer B-klass har dykt upp har Eriba en egen identitet. Eriba ingår således i Hymergruppen som är en av de största aktörerna inom europeisk husbils- och husvagnsindustri, med en årlig fordonsproduktion om cirka 25 000 enheter, husvagnar inräknade.

När man bygger Eriba Jet hämtar man inte material och lösningar från utvecklingsavdelningen, utan från lagerhyllorna. Det gör inte bilen till en sämre produkt, men den som är kräsen vad gäller design och vill ha det absolut senaste i fråga om interiör färg och form, kanske hellre väljer McLouis Nevis som har en del nytänk. Exempel på det är glashandfatet i tvättrummet och gardinarrangemanget i sittgruppen. Men Hymer krocktestar sina modeller, Eriba har egenskaper som inte syns men som märks.

Foto: Peter Gunnars
Film och redigering: Alje van Dam

On
Off

1 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1670 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 618 fristående campingplatser och 731 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 321 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-12

  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206