Husbil: Laika Kreos 8009

Silverfärgad kaross byggd på Iveco Daily 65C 21-chassi.

Husbil: Laika Kreos 8009

Publicerad

Den hade nyligen Sverigepremiär och har redan blivit en snackis. Vi tittar närmare på Laika Kreos 8009. Artikeln kommer från Husvagn & Camping 4-2018.

Det här är en husbil som är lätt att tycka om. Det spelar ingen roll om vi lagar mat eller diskar i köket, ligger i sängen och myser eller färdas på väg mot nya sevärdheter och äventyr. Kreos 8009 genomsyras av elegans och finess i kombination med robust byggnadsteknik och detaljer som har monterats med omsorg.

Fiat Ducato som draglina i all ära, men det är något speciellt med Iveco Daily som Kreos 8009 är byggd på. Man får liksom det bästa från två världar. Med det menas personbilskänsla (rattkontroll, blåtand, usb-uttag, gps samt förkortningarna ESP, EBD, ASR och Hill Holder) kombinerat med Ivecos stabila lastbilschassi, vilket omfattar tvillinghjul, 8-växlad automat, 205 hästkrafter, elektriskt insteg till hyttdörrarna och bakhjulsdrift. Gott!

Tv: I duschen finns som synes hyllplan vilket medför extra packutrymme.
Th: Genomtänkt hygienutrymme där allt sitter på sin plats.

Tar ett varv runt och bockar av markis, backlampa, dragkrok och utomhusdusch. I garaget finns glidbara öglor såväl i golv som tak. Så här kan vi hålla på i evigheter, inget tycks ha lämnats åt slumpen. Vi fortsätter in i bodelen. Styrka i det inredningsmässiga är något som Laika har haft sedan länge – inget undantag idag.  Ta bara metallbeslag och en öppnings- stängningsmekanism av överskåpen som är av världsklass som exempel. Den sistnämnda detaljen är verkligen något extra. Hyllplan i duschen är en finess som vi gillar. Det finns i och för sig redan två rymliga garderober, rikligt med överskåp, fyra robusta lådor under sängarna – men vem tackar nej till ytterligare utrymme då duschen ändå bara används ett fåtal minuter per dygn. På tal om under sängarna. Här finns, vid sidan av de tjocka Wellnessmadrasserna, även stötdämparsystemet Froli Star för optimal bäddkomfort. Bra!

Inbjudande för ögat och mycket god komfort var vi än slår oss ned.

De flesta högkvalitativa komponenterna kan vi se. Vi vill emellertid även framhäva ett par saker som i allra högsta grad hjälper till att öka campingkomforten, men som är svåra att se med blotta ögat. Där ingår uppvärmt dubbelgolv, väggar/tak med stomme av polyuretan, styrofoamisolering, glasfiberarmerat tak, Seitz S4-fönster, nedsänkt samt isolerat och uppvärmt lastutrymme i garaget – för att nämna några saker. Visst, vi bör även nämna Aldevärmen, spis med ugn och diskställ. 

Hur summerar vi då Kreos 8009? Den känns som ett fordon designat för de som nyttjar sin husbil maximalt med bas både i Sverige (sommartid) och Spanien (vintertid). Bra kök, ypperlig värme och isolering, härlig att köra, bra packutrymme och sköna sängar. Vad kan man mer begära?

Köket imponerar med "riktig" spis, fläkt, ugn och diskställ.

FAKTA: Laika Kreos 8009

Pris: Grundpris 1 507 400 kr, visad husbil 1 721 920 kr med silverfärgad kaross, Iveco Daily 65C 21, klimatanläggning, markis, solpanel (120W), 32-tums led-tv, utvändig dusch, klädsel i äkta läder med mera.

Motor: Iveco Daily 65C 21, 205 hästkrafter med 8-växlad automat

Utvändig (L/B/H): 829/231/311 centimeter, Invändig (L/B/H): 677/217/200 centimeter

Tjänstevikt: 3 523 kg, Totalvikt: 6 500 kg, Lastvikt: 2 977 kg

Garantier: Två år nybil, sex år täthet

Antal bäddar: 2+2 (190x160 centimeter, taksäng), (204x85 + 200x85, höga långbäddar)

Färskvatten: 210 liter, Spillvatten: 140 liter

Värme: Vattenburen Alde med värmeväxlare

Kyl/frys: 160 liter Dometic, AES-funktion

Höga singelbäddar gäller med madrass som har antibakteriell, kvalsterförebyggande och ventilerande effekt.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1537 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 563 fristående campingplatser och 597 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2019-07

  • Husvagn & Camping 2019-06

  • Husvagn & Camping 2019-05

  • Husvagn & Camping 2019-04

  • Husvagn & Camping 2019-03

  • Husvagn & Camping 2019-02

  • Husvagn & Camping 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842