Vi kollar in Doro camping Lappland

Publicerad: 2018-01-29   Uppdaterad: 2023-04-18

Tyskar, holländare, norrmän och danskar, tillsammans vilar vi ut på en äng i Dorotea. Alla tycker säkert att de hittat en perfekt övernattningsplats på Doro Camping Lappland. Reportaget kommer från Husvagn & Camping nr 12-2017.

Läge: 4

Campingen ligger en kilometer söder om Dorotea centrum vid väg 45, den så kallade Inlandsvägen. Precis utmed ena sidan på ängen där vi står, går Inlandsbanan förbi, och det finns även en liten perrong där tåget stannar om du ger tecken när det kommer. Det är ungefär tjugo minuters promenad till centrum med matbutiker, bank, systembolag etc.

Service: 5

Mycket trevligt mottagande och generösa öppettider i receptionen på denna åretruntöppna camping. Liten butik och restaurang med fullständiga rättigheter. Rikligt med broschyrer om sevärdheter.

Standard: 3

Det röda servicehuset har formen av en lappkåta och strax intill står det en riktig sådan, fast den är till för övernattande gäster. Duschar och toaletter är helt okej, det handlar inte om kakel och klinkers men det är ändå rent och fräscht. På ett loft en trappa upp i servicehuset hittar du allrum och kök. Tak, väggar och möbler är av furu och det känns hemtrevligt.
Latrintömning och plats att tömma fasta tankar.
Bakom en gärdesgård vid stora vägen står ett rött hus som innehåller reception, butik och restaurang.

Vi kollar in Doro camping Lappland
En gratis kajak att användas på den lilla badsjön var ett annorlunda inslag. Foto: Lars-Åke Höglund

Tillgänglighet: 4

Att ta sig in i servicehuset med rullstol/rullator går nog ganska bra, gången fram är plattsatt. Det finns en handikapptoalett med dusch på baksidan av huset. Inne i huset finns ytterligare en, men utan dusch. Där sitter också ett skötbord på väggen. Att ta sig fram ute på den lilla campingen går nog hyfsat även om det är grusväg.
Skogen är nära, så hundarna hittar säkert sin ”toalett”.
När vi kommer i juli är ängen slagen och kvar står rader av vilda blommor mellan campingtomterna.
Det finns 50 elplatser och dessa är ganska plana och heller inte svåra att ta sig in på.

Allmänt: 4

Detta är en klassisk turistcamping för folk som reser, inga säsongsgäster. När vi kommer i juli, är det så gott som fullbelagt på kvällen. Många sitter på verandan vid restaurangen, som har en bra prisnivå. Även att campa var prisvärt.
Lekplatsen och minisjön med badplats torde vara en lycka för barnfamiljer. Tänk så spännande att få paddla kajak, och gratis dessutom. Linbanan och klätterredskapen är lite slitna men verkar kul att använda.
Två gånger om dagen tuffar tåget förbi på Inlandsbanan, och om någon står på perrongen så stannar det. Du kan till exempel göra en dagsutflykt till Storuman norrut och vara tillbaka på kvällen. Gå in på www.inlandsbanan.se så får du veta mer. Tidtabellen sitter uppsatt i receptionen.
Dorotea är ju känt för oss med fritidsfordon eftersom här tillverkas sådana, såväl som förtält. Här ligger även Polarvagnens museum för den som tycker om lite nostalgi.

Fakta: Doro camping Lappland

FC 52 Doro Camping Lappland, Storgatan 1A, 917 31 Dorotea

Tel: 073-080 77 38

E-post: reception@dorocamp.com

Hemsida: www.dorocamp.com

Öppet: Hela året.

Prisbild: 210 kronor inklusive el och varmvatten (2017).

GPS: 64º 15′ 27” N , 16º 23′ 23” E

Vi kollar in Doro camping Lappland
Tåget på Inlandsbanan kan ses från campingen som också har sin egen station. Foto: Lars-Åke Höglund
Rulla till toppen