Lugnt och skyddat mitt i den karga naturen står camparna på Solvik-Kungshamn.

Mer bohuslänskt kan det inte bli

Publicerad: 2018-03-20   Uppdaterad: 2023-04-18

Vill du få ditt lystmäte av klippor och salta bad, ja helt enkelt av naturen i Bohuslän, då är First Camp Solvik-Kungshamn ett perfekt val. En mycket barnvänlig anläggning med cykelbana till Smögens brygga.

Läge – 5

Smögen och Kungshamn är säkert de mest kända platserna i Bohuslän, kör du härifrån i riktning mot Hunnebostrand kommer du till Väjern och det är den andra campingen på vänstersidan som är Solvik. Det är cykelbana till Kungshamn, cirka fyra kilometer, men inte till Hunnebostrand. På eftermiddagarna/kvällarna går det flera bussturer till Smögen. Cirka 700 meter till bad och även liten sandstrand för barnen. Från campingen har du utsikt över en havsvik med Smögenbron i bakgrunden.

Service – 4

Detta är en sommarcamping och på högsäsong är receptionen öppen mellan 8.00 och 23.00. Städningen var vid vårt besök mycket god. Det finns välsorterad butik men ingen restaurang. Vänligt mottagande i receptionen.

Mer bohuslänskt kan det inte bli
Lekplatsen har något för barn i alla åldrar.
Mer bohuslänskt kan det inte bli
Det är roligt att fånga krabbor när man är vid havet.

Standard – 5

Modern reception och välordnad butik. Det finns två servicehus. Det ena är ett riktigt Villa Villekulla med trappor, vinklar och vrår, men som en dröm inuti. Lyxiga familjebadrum med skinande kakel och klinkers. Separat barnbadrum med handfat och duschar i olika höjder, helt fantastiskt. Ändamålsenligt kök med bland annat diskmaskin. Trevligt inglasade matplatser.

Detsamma gäller för kök och matsal i hus nummer två, men här är duschar och toaletter något äldre. Välutrustade tvättstugor. Tömningsplats för fasta tankar. Fräscha tömningsplatser för latrin.

Lekplatsen torde vara en dröm för barnfamiljer. Här finns stor hoppkudde, linbana, karusell, jätteklätterställning av rep, fotbollsplan och mycket annat.

Tillgänglighet – 4

Trots sitt läge bland klippor och berghällar är campingtomterna plana och lättillgängliga på gräsunderlag. Merparten av tomterna har vatten och avlopp. Husbilsplatserna på ”berget” har konstgräs och är lite oregelbundet placerade, men i stort sett ganska plana.

Vägarna inne på campingen är asfalterade och det finns en perfekt handikapptoalett med dusch. Men vill du komma lätt in i reception eller butik så får du be personalen lägga ut rampen.

På de plana klipphällarna sågs folk rasta sina hundar och det finns hundbad såväl vid havet som vid servicehusen.

Mer bohuslänskt kan det inte bli
Badrummen (t.v.) i det ena servicehuset verkar helt nya. Färgen är inte modern men det är fräscht i det äldre servicehuset (t.h.).

Allmänt – 4

För den som tilltalas av den karga naturen och bergets ständiga närvaro är det en vacker plats. Du står skyddad från blåst, du har kommit ifrån landsvägen och trafiken och du har bara en kort promenad till, ett för Bohuslän, ovanligt bra bad. Här blir heller inte så mycket folk, eftersom badplatsen egentligen mest vänder sig till camparna.

Minigolfbanorna är inte bara roliga utan har ett häftigt läge. Särskilt arrangerade program för barnen på sommaren. Bibliotek och TV-rum med pingisbord.

Bastu och wifi kostar extra.

Mer bohuslänskt kan det inte bli