Hagöns camping – en camping i tiden

Publicerad: 2018-08-07   Uppdaterad: 2023-04-18

Ett hav av husvagnar, gammalt och slitet, så var min bild av Hagöns Camping. Men efter vårt besök blev bilden verkligen annorlunda. Trots sin höga ålder är Hagöns Camping mycket välbehållen, helt enkelt en camping i tiden.

Läge – 4

Hagöns Camping ligger vid Östra stranden i Halmstad, det vill säga cirka en halv mil söder om centrum. När du kommer till staden är det väl skyltat såväl till Hagön som till stadens övriga campingplatser. Strax utanför campingen är busshållplats för stadsbussarna som går regelbundet till centrum. Du kan köpa biljett med VISA-kort. Det finns även cykelbana till centrum.

Längs med campingen går en väg och går du över denna och ytterligare cirka 150 meter så har du Hallands fina sandstrand framför dig. Det är långgrunt och barnvänligt.

Hagöns camping – en camping i tiden
En av två lekplatser som riktar sig till de mindre barnen.

Service – 3

Campingen är klassad som fyrstjärnig och du har i princip all tänkbar service som du kan förvänta dig av en camping. Men då talar vi om två månader mitt på sommarens högsäsong. Vi kommer under den senare halvan av juni och då är bilden annorlunda. I receptionen arbetar en person som förvisso är vänlig men mycket grön. Telefonen ringer, barn vill växla pengar och kön växer.

Vi hade hoppats att kunna köpa vårt morgonbröd i campingbutiken, men den var stängd 19 juni. Helgöppet stod det på dörren.

Servicehuset städades inte på ett och ett halvt dygn och resultatet var papper på golven och hår i duschsilar.

Hagöns camping – en camping i tiden
Campingens restaurang, där vi hämtade den godaste pommes frites som vi någonsin smakat.

Standard – 4

Hagöns Camping är en av landets äldsta anläggningar, men det märks förstås inte på dagens camping. De fyra servicehusen är moderna med välutrustade kök, duschar där varmvattnet ingår i campingavgiften, fina handikapptoaletter med dusch och platser för latrintömning. Fritt varmvatten är bekvämt men det kändes lite onödigt att diska under rinnande vatten, och det kan väl ändå inte vara meningen att varje gäst skall ha med sig både disk- och sköljbalja. Diskpropp är lösningen.

Central tvättstuga finns vid receptionen. Receptionen är en trivsam lokal, men det finns bara plats för två ur personalen som kan checka in gäster. Verkar extremt lite med hänsyn till att det finns 550 tomter, 20 stugor och massor av tältplatser. Restaurang och butik är ordinära, inte någon lyx.

Hagöns camping – en camping i tiden
Utanför alla fyra servicehusen hade blommor planterats för gästernas trivsel.

Tillgänglighet – 5

Campingtomterna är av skiftande storlek, men generellt kan man säga att det är rymliga tomter i huvudsak. Området är helt plant med trivsamma häckridåer.

Alla körbanor är asfalterade och det finns även gångvägar som är asfalterade. Detta gör det lätt för rullstolsburna att ta sig fram. Det är även ramp till exempelvis restaurangen.

Hagöns camping – en camping i tiden
Hallands vidsträckta sandstränder och långgrunda havsbad är välkända.

Allmänt – 4

Bra saker med campingen:

Bra handikappanpassning.
Hundbad och hundrastgård med agilitybana.
Ligger direkt vid havsbad.
Bra lekplatser för barnen och barnklubb på högsäsong.
Rikligt med promenadstigar.
Granne med niohåls golfanläggning.


Hagöns camping – en camping i tiden

HAGÖNS CAMPING

N17 Hagöns Camping
Östra Stranden
302 60 Halmstad
Tel: 0771-10 12 00
E-post: hagon@nordiccamping.se
Hemsida: www.nordiccamping.se

Öppet: 20/4 – 23/9

Prisbild: 300-400 kronor inklusive el och dusch.

GPS: 56° 38′ 8.87” N  
12° 54′ 0.50” E

Hagöns camping – en camping i tiden
Rulla till toppen