Husbil: Pilote Galaxy G740 GJ Essentiel

Husbil: Pilote Galaxy G740 GJ Essentiel

Publicerad

Alla integrerade Pilote heter numera Galaxy, och finns från och med 2015 i tre nivåer, Essentiel, Sensation och Emotion. Med garage och enkelsängar får den tillägget GJ.

På Stora Nolia hittade vi en Galaxy G 740 GJ Essentiel. Det är en 7,5 meter lång husbil som kostar ganska exakt 100 000 kronor per meter.  Bilen på bilderna är extrautrustad, bland annat med vattenburet värmesystem, glasfiber utvändigt i stället för aluminium och större motor. Den har entrédörr med fönster och den har utvändig dusch.

Ingenjörerna på Pilote har jobbat mycket med de nya modellerna, det märks inte minst på bilens insida. Om vi börjar med förarmiljön så ser man att den är omgjord på flera sätt. Bland annat är den del som byggs av Pilote, och fyller utrymmet mellan Fiat original
instrumentbräda och den bredare Pilotekarossen, helt omgjord. Den är anpassad för
navigatorplacering på vänster sida om ratten, men mest märkbart är nog ändå att hela fronten fått ny isolering. Annat reseorienterat är att nackstöden vid bältesplatserna i soffan är justerbara.

Pilote Galaxy

Sittruppen har setts över och dynorna har nu en mycket bättre ergonomisk form. Långsoffan bakom förarstolen har dessutom blivit cirka 20 centimeter längre,

Köket är omdisponerat och de tre brännarna är nu uppdragna mot köksväggen så att det finns bra plats för matberedning på köksbänken. I bänken finns det fem kökslådor. Det fina med dem är att de är olika stora, anpassade till skilda storlekar på karotter och grytor och förpackningar. Köksfläkt finns och överskåpen har i denna version lackerats högblanka.Fönsterväggen är klädd med en grå glasskiva och har två uttag, ett för 12V-apparater och ett för 230V.

Kylskåpet från Thetford är nytt och har fått manöverdelen utflyttad så att man numera inte behöver öppna dörrarna för att reglera funktionen; batteridrift, eldrift eller gasdrift. Smart.   
Hygienavdelningen är delad med toalett och handfat på den ena sidan om mittgången, och dusch på den andra. Till golvet i duschen finns ett tillval, en trätrall som höjer intrycket till det bättre. En nyhet hittar vi i själva toadörren. Låskolven sitter alltid i inskjutet läge, en magnet i låsjacket i dörrens ram drar ut kolven först när dörren är stängd. Finessen är att man räddar dörrkarmen från fula märken, smart också det.

En tredje smart detalj hittar vi i sängarnas fotände, eller rättare sagt under dem. Där har man valt att placera garderoberna, och för att man inte skall behöva kröka rygg varje gång man tar ut eller hänger in ett plagg har man gjort skåpen tillgängliga uppifrån. Man tippar madrassen och lyfter den del av ribbotten som ligger över skåpet och får på så sätt enkel åtkomst till garderoben. Vad som händer med bäddningen vid denna manöver
vet jag inte, men det ligger i farans riktning att det blir lite skrynkligt.

Sovrummet har  i övrigt två ganska höga enkelsängar, 100 centimeter. Den ena madrassen är exakt två meter lång, den andra tio centimeter kortare men lika bred, 80 centimeter. Ett öppet hyllplan löper runt väggarna härinne och ovanför sängarnas fotändar sitter det överskåp. Ett sådant finns också mitt emellan sängarnas huvudändar. Snyggt och praktiskt, om det vore överskåp runtom skulle man bli tvungen att sänka sängarna för att få tillräckligt utrymme mellan madrass och skåp.
 
I entrédörrens sophink hittade vi ett litet städkit för att hålla smulor borta från bord och soffor. Att Pilote med dessa attraktiva husbilar och vettiga priser kommer att sopa mattan med konkurrenterna är ett magstarkt påstående, men Pilote har haft stora framgångar i Sverige på senare tid. Denna bil kommer sannolikt att driva på den utvecklingen.

FAKTA
Pris: Från cirka 720 000:-  (lilla motorn, Trumavärme) till cirka 820 000:- (130 hk, Emotion utrustningsnivå, Aldevärme)
Chassi: Fiat Ducato 3,5 ton  
Motor: 2,3 l  115 hk
Utvändiga mått längd/höjd/bredd cm: 750/230/275
Totalvikt kg: 3 500
Tjänstevikt kg: 3 000
Antal passagerare: 3 + förare
Antal bäddar: 2 (+2 i fällbar taksäng)

On
Off

0 kommentarer

 • LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-15 07:58

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-08 06:54

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

 • Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Först kom modellerna Twin Axess, Twin Plus och Twin Supreme. En trio som omgående rönte succé. Nu har Adrias plåtisfamilj fått tillökning i Twin Sports – en lite äventyrligare serie med pop-up-tak.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-06-21 07:22

 • Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Vad sägs om mycket husbil för pengarna? I det här fallet handlar det om ett välrenommerat varumärke som också står sig mycket bra på andrahandsmarknaden. Välkomna att kika närmare på Hobby OnTour i en speciell tappning – Forsberg Edition.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-24 07:10

 • Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Det blir endast två modeller i inledningsskedet. Fast det är inte så bara. Maxia är en sprillans ny serie från Hobby och den är fylld med premiumkänsla.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-19 07:35

 • Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Plåtisar i all ära. Fast vill ni ha ett ännu mindre campingfordon som samtidigt ska agera personbil, ja då kan Bürstners charmiga Copa C 500 Active vara ett hett alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-16 07:08

 • Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  1962 lanserade Knaus sin första Südwind. Således har vi med en 60-årsjubilar att göra. Vi har valt att titta på en av de små vagnarna som har en klassisk och mycket omtyckt planlösning – 460 EU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-10 06:29

 • Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Okomplicerad och utan gasol. Weinsberg CaraCito som bara drivs med el känns verkligen rätt i tiden. Det kan även konstateras att ingen av de fem olika modellerna gör några större hål i plånboken. Vi har kikat på 450 FU med planlösningen U-sittgrupp och fransk säng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-25 07:05

 • Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Franska tillverkare kan det där med att trolla. I alla fall med husbilar. För att få ett litet campingfordon på under sju meter att bli stort krävs nämligen ingenjörskonst på hög nivå. I detta fall handlar det om Pilote P696U.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-21 07:49

 • Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  En husbil byggd för två personer. Då betyder det väl ett litet, smidigt och behändigt fordon? Så borde det kanske vara, men inte inom serien Dethleffs Alpa – för där är hela kvintetten husbilar resliga av sig.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-19 07:20

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206