Klaus Südwind 540 UE: Südwind för nordliga vindar

Inte världens största sittgrupp, men oj vad inbjudande den är med både stort takfönster och sky roof.

Klaus Südwind 540 UE: Südwind för nordliga vindar

Publicerad

En husvagn för två, som till ett ytterst modest prispåslag gjorts mer lämpad för det nordiska klimatet utan att bli uppgraderad till en fullfjädrad Scandinavian Selection. Vi har hängt en Knaus Südwind 540 UE på kroken.

Det är en relativt rymlig vagn som går att ha på vettig vikt. Lägg till sittgrupp fram, något som svenska husvagnscampare oftast vill ha, jämfört med tyskarna som föredrar det omvända.

Plussa på med den höga kylen, en praktisk detaljförbättring som nästan har blivit ett krav för de äldre resenärerna som sällan eller aldrig önskar krypa på knä för att komma åt mjölkförpackningen.

Sist men inte minst – på Südwind 540 UE är luftburen värme och elektrisk golvvärme standard. Som tillval finns Alde, både som central- och golvvärme. Vårt testobjekt gick här halva vägen med att ha vattenburen central-värme med bibehållen elektrisk golvvärme. Här har en redan bra husvagn blivit ännu bättre.

Singelbäddarna kan konverteras till dubbelsäng.

– Oj, vilken elegant och snygg inredning. 

Orden är inte mina egna, utan en god väns som senare agerade fotomodell på en av bilderna. Men vi kan bara hålla med. Inredningen känns både tidlös och attraktiv. Ljust träslag på möbler samt vita skåpluckor med aluminiumbeslag. 

Även om långbäddar är något som hyllas på framförallt den svenska marknaden, vill vi slå ett extra slag för sittgruppen i denna vagn.

Stor portion träkänsla gäller i Südwind 540 UE.

Trevlig hall med vitrin- och förvaringsskåp samt plats för tv.

Det är inte den största vi sett. Men storleken är heller inte allt (det finns utrymme för gott och väl fyra vuxna). Nej, det är den ljusa öppna miljön kring sittplatserna som bidrar till hyllningen. Tre fönster (öppningsbara), sky roof och ett stort, brett takfönster ger ett mycket bra ljusinsläpp. Lägg till att sittdynorna har hård stoppning och att teleskopbordet är i det närmaste kvadratiskt.

Nu till nästa positiva överraskning, som handlar om en enkel men ytterst praktisk lösning då långbäddarna är försedda med sängbreddning. Det innebär i klartext att två singelbäddar kan konverteras till en vagnsbred dubbelsäng på bara ett par sekunder. Dra ut sängbreddaren, lägg i extramadrassen och vips är saken biff. I nattavdelningen finns även god läsbelysning, utrymme för kvällslektyr, tygbeklädd stoppning vid huvudkudden samt såväl 230- som usb-uttag.

Backar till entrén. Här finns myggnät, sko- och ett mindre förvaringsskåp i anslutning till ingången. Dörren är i sin tur helt ny för året med 60 centimeters bredd och är utrustad med dubbeltätning, paraplyställ, kraftigt låssystem, dolda gångjärn och infällbara krokar. Precis intill entrén finns dessutom en hallmöbel med integrerad tv-arm och elegant vitrinskåp.

Mitt emot har vi köket som har tre brännare på rad, vilket gillas då det innebär mer arbetsyta på köksbänken. I denna avdelning noteras även stämningsbelysning i dess bakre panel, soft close, rymligt skafferi och kryddhylla. Hygienutrymmet känns även det gediget med bland annat duschmöjlighet.

I hygienutrymmet finns även duschmöjlighet.

Nu har Südwind 540 UE en hel radda med goda detaljer/komponenter som vi inte kan se med ögat, alternativt inte tänker på i första hand.

Dit räknas hagelresistent GFK-tak, aluminiumfälgar, en-nyckelsystem, karosstjocklek (väggar/golv/tak 31/38/31 millimeter), baklyktor med exklusiv design och "rinnande" blinkers med led-teknik, slitstarkt PVC-golv, ventilerande skåp och förvaringslådor, brandvarnare samt radio med cd/mp3 för att nämna något. 

Väntar redan nu med spänning på försäljningssiffrorna för denna vagn. Südwind 540 UE har nämligen alla egenskaper som bör kunna göra den till en storsäljare.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2019-10

  • Husvagn & Camping 2019-09

  • Husvagn & Camping 2019-08

  • Husvagn & Camping 2019-07

  • Husvagn & Camping 2019-06

  • Husvagn & Camping 2019-05

  • Husvagn & Camping 2019-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842