Hobby Optima De Luxe T 70E S.E.: För en behaglig semesterresa

Publicerad: 2019-05-14   Uppdaterad: 2023-04-18

Hobby kan det där med att bygga eleganta campingfordon. Plussar vi sedan på utrustningsnivån med paketet Sweden Edition, då kan semestern bli behaglig och okomplicerad.

Hobby Optima De Luxe T 70E S.E.: För en behaglig semesterresa
Ny, uppdaterad bakgavel på Optima-serien.

Tar plats bakom ratten i en Optima De Luxe T 70E Sweden Edition. I vanliga fall sitter en manuell växellåda och 130 kusar under huven. Nu fick vi 18 hästkrafter extra och en halvautomatisk Comfort-Matic
istället.

Rullar i makligt tempo genom småländska Tenhult och ökar farten när vägen anpassas för högre hastighet in mot Jönköping. Ytterbackspeglarna har inbyggd radioantenn och bland säkerhetsutrustningen bockar vi av dubbla krockkuddar, farthållare, Traction+, Hill Holder samt ESP (antisladd) och ASR (antispinn). Ratt och växelspak är läderklädda medan kromringar gör instrumentpanelen gott.

Slipper sjunga själv då navigationssystemet DAB-ready inkluderar cd/dvd-spelare, backkamera och databas med ställplatser. Finemang!

Sweden Edition är ett kapitel i sig. Det är som att gå från grund- till fullutrustad. För att nämna något handlar det om isolerad och uppvärmd färskvattentank, isolerad gråvattentank, batterisensor, dubbla batterier, mattor (förarhytt/bodel) och takfönster i förarhytten.

Hobby Optima De Luxe T 70E S.E.: För en behaglig semesterresa
Optima De Luxe T70E har den populära planlösningen långbäddar och fordonsbrett hygienutrymme längst bak.
Hobby Optima De Luxe T 70E S.E.: För en behaglig semesterresa
Markis får man på köpet i paketet Sweden Edition.

Behaglig och okomplicerad sa vi, och det är precis vad det handlar om. Smådetaljer ibland, ibland ren och skär användarvänlighet. Som extrabred entrédörr med insektsskydd, instegshandtag med led-belysning, manövercentral med CI-BUS-system och TFT-panel samt ett genomtänkt koncept för hygienavdelningen.

Planlösningen på Optima De Luxe T 70E är omtyckt med långbäddar och fordonsbrett hygienutrymme allra längst bak. Färgerna på interiören är en kombination av vitt (skåpluckor/lådor), grått (klädsel), mörkbrunt (möbler) och ljusbrunt golv. Snyggt och stilrent.

Slår oss ned i det tämligen breda sätet bakom passagerarstolen. Dynan är hårt stoppad och det gäller övriga sittplatser också. Soffbordet har extraskiva som kan vikas fram och det är tröskelfri passage mellan hytt och bodel. Bäst av allt är den öppna, ljusa känslan. God hjälp får vi här av skyroof, takfönster, takbelysning och läslampor.

Köket är en annan viktig avdelning. Även här är det användarvänligt med softclose, goda förvaringsutrymmen, stänkskydd, kryddhylla och fläkt. Esset i rockärmen är det höga, smala, platsbesparande Super Slim Towerkylskåpet.

Hobby Optima De Luxe T 70E S.E.: För en behaglig semesterresa
Garderob finns i hygien-avdelningen bakom toaletten. HÖGER: Gott om utrymme i duschutrymmet som har takventil.

Låga långbäddar är en favorit hos många och här speciellt för dem som är långa. Över två meter långa sängar är bra. Vid sängarna finns panel och hylla vid huvudändarna och vid sidorna distansskiva så att ingen behöver sova/vila i direkt anslutning till väggen. Svanhalslamporna gillas av bokmalar då ljusbilden kan justeras optimalt. När det gäller belysning i övrig bodel så kan den regleras från sängposition. Allra längst bak toa/dusch med stor duschkabin, toalettrulleshållare, takfönster, utdragbar tvättlina, gott om förvaringsutrymme och garderob med olika fack.

Utvändigt har Optimaserien uppdaterats med en ny snygg bakgavel. Med paketet Sweden Edition ingår även markis.

Ytterrutorna är tillverkade av gjutet glas med grovt matieral som ger utökad ljudisolering. Tak och golv tillverkade av glasfiberarmerad plast, så kallad GRP. Detta är en fullutrustad Hobby.

Hobby Optima De Luxe T 70E S.E.: För en behaglig semesterresa
Rulla till toppen