Adria Adora 613 UT: Exemplarisk tvåa på hjul

Att husvagnscampa är som att ha friheten i en liten ask.

Adria Adora 613 UT: Exemplarisk tvåa på hjul

Publicerad

Det har blivit allt vanligare att sälja hus eller lägenhet för att ändra livsstil och flytta ut i det fria. Husvagn & Camping har i modellen Adria Adora 613 UT funnit en exemplarisk husvagn som med råge fyller detta önskemål.

För er som bor i en storstad finns en uppsjö av lockelser. I dessa miljöer ingår dessvärre även hög stressfaktor och titt som tätt timslånga bilköer till och från arbetsplatsen.

Och vad göra när man på ålderns höst inte längre pendlar till jobbet och det blir allt glesare mellan tillfällena då bio-, teater- och restaurangbesök genomförs? Kanske är det hög tid att förverkliga drömmen om att leva ett något enklare och samtidigt friare liv?

Adora 613 UT har en ljus och luftig planlösning.

Ett praktiskt kök med välvda överskåpsluckor.

Måhända en bit bort från den hormonstinna storstaden? Vad sägs om ett friluftsliv utan alla måsten där det dessutom blir en rejäl slant över på bankkontot?

Beroende på var man bor, och bostadens läge och storlek skulle försäljningen av en stadsnära bostadsrätt i många fall innebära tre, fyra eller fem miljoner in på kontot. Skulle du vara lyckligt lottad och låt oss säga att du äger en trea i Stockholms innerstad – ja då kan du dubbla intäkterna.

Visst, att flytta till en husvagn för gott innebär också att man får tänka en smula minimalistiskt, för man har plötsligt bara 10–15 kvadratmeter att spela på. Okej, adderar man ett förtält fördubblas den ytan. Och nu kommer själva knorren.

Med den här typen av boende har man en stor påse med pengar över till annat. I alla fall om man väljer en Adria Adora 613 UT som bara kostar 344 000 kronor i sitt grundutförande.

Vad får man då för pengarna? Det korta svaret – en modern tvåa på hjul!

Tvärställd dubbelsäng har börjat bli allt vanligare.

I ett något längre svar bör följande beskrivas: Vattenburet centralvärmesystem. Stor och bekväm U-formad soffa. Vid entrédörren finns papperskorg, myggnätsdörr, tv-arm (även i sängkammaren) samt en fiffig garderobslösning eftersom man kan nå plaggen från två håll – dels intill entrén, men naturligtvis även från den ordinarie garderobsöppningen (mitt emot köket).

Bredvid "huvudgarderoben" finns dessutom ytterligare ett utrymme med klädstång, som i sin tur även inkluderar linneförråd. Köksavdelningen bjuder på en rak köksbänk, utdragbart skafferi med trådkorgar, fläkt, dubbla 230-laddningsuttag, under- och överskåp (de sistnämnda med konkava luckor) med soft close-funktion samt ett högt, smalt och platsbesparande kylskåp.

Den 140 centimeter breda dubbelsängen har ställbar huvudända samt är placerad på tvären. En något udda planlösning som ser ut att ha blivit "inne" på husvagnsmarknaden, och som vi senast stiftade bekantskap med i testerna (Hobby Prestige 720 WQC i utgåva 11/2020 och Dethleffs Beduin Scandinavia 690 BQT i utgåva 4/2021).

Mysigt i sittgruppen kvällstid...

...och naturligtvis även under dagtid.

Byrålådor finns på var sin sida om sängen. Allra längst bak noterar vi ett fordonsbrett hygienutrymme med utsökta förvaringsmöjligheter och en duschkabin som också kan användas som torkskåp för eventuellt våta ytterplagg. 

Adora är inte bara Adrias bästsäljande serie. Till 2021 har slovenerna lagt det största krutet gällande uppdateringar inom Adora.

Framför allt har de lyckats skapa en hemmakänsla som är väl värd att förmedla. Egentligen bör vi inte gå in på utseende, då detta är ytterst personligt.

Men vi kan ändå inte låta bli att nämna ordet behagligt, då ingenting i interiören är högblankt. Ibland passar blank finish, och i vissa fall inte alls. Som ni alla vet, smaken är som baken!

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206