Sverige finns med i tyska listan över ”supercampingplatser”

Publicerad: 2017-05-31   Uppdaterad: 2023-04-18

När tyska bilistorganisationen ADAC släpper årets europeiska turistguide är det bara en svensk campingplats som får toppbetyget fem stjärnor, och det är Daftö Resort utanför Strömstad. Lena Kempe är vd på Daftö Resort. Guiden innehåller omkring 5.000 anläggningar som inspekteras anonymt. Det är bland annat skötseln, standarden, restaurangen, aktiviteterna och badplatsen som betygsätts. Bara 113...

Sverige finns med i tyska listan över

När tyska bilistorganisationen ADAC släpper årets europeiska turistguide är det bara en svensk campingplats som får toppbetyget fem stjärnor, och det är Daftö Resort utanför Strömstad.

Sverige finns med i tyska listan över
Lena Kempe är vd på Daftö Resort.

Guiden innehåller omkring 5.000 anläggningar som inspekteras anonymt. Det är bland annat skötseln, standarden, restaurangen, aktiviteterna och badplatsen som betygsätts. Bara 113 av dem har fått toppbetyg och Daftö Resort är en av dessa ”superplatser”, som ADAC kallar dem.

”Vi är givetvis otroligt glada och stolta över att ha tilldelats den här internationellt viktiga utmärkelsen. Det är ett bevis på att såväl branschen som våra gäster uppskattar att vi hela tiden satsar framåt och utvecklar vår anläggning”, säger Lena Kempe, vd på Daftö Resort, till Campingsverige.

Daftö Resort är också en favorit hos Husvagn & Camping-läsarna. I vår databas med Sveriges campingplatser får den ett imponerande snittbetyg på hela 24 poäng av 25 möjliga.

För åtta år sedan fick Daftö Feriecenter höga betyg också av vår egen campingpatrull. I sektionen Campingkollen delade vi ut 92 poäng av 100 möjliga.

Rulla till toppen