Så kör du säkert i sommartrafiken

Publicerad: 2017-07-04   Uppdaterad: 2023-04-18

Sommaren är i allra högsta grad här och med den kommer fler fordon i trafiken och också fler ovana förare. För dig som kör husbil eller med husvagn är det viktigt att på ett säkert sätt hålla dig uppdaterad om trafikläget.

DENNA ARTIKEL ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED GARMIN

Ute på vägarna är det lätt att hamna i oväntade och ibland riskfyllda situationer. Det går dock att underlätta ditt körande med hjälp av smart teknik. 

Camper 770 är en navigator med livefunktioner som gör att du kan luta dig tillbaka och koncentrera dig på körningen här och nu istället för att behöva planera mil i förväg.
– Den här nya navigatorn ger relevant reseinformation längs rutten och dessutom i en snygg förpackning, säger Jan-Åke Arenäs på Garmin.

Med Camper 770 får du rekommenderade körsträckor som är baserade på storleken och vikten på din husvagn eller husbil. Detta gör att du kan undvika snåriga och snäva vägar, eller broar där bilen är för hög för att ta sig under. Du slipper också råka ut för att hamna i en alltför brant lutning.
– Såklart gäller de vägskyltar eller annan trafikinformation som finns längs vägarna, men i det stora hela kan vi se att Camper 770 är uppdaterad och tar hänsyn till rådande omgivning, säger Arenäs.

Här kan du läsa mer om Garmin 770 LMT-D

 

 


Så kör du säkert i sommartrafiken
Jan-Åke Arenäs är VD på Garmin Nordic. Foto: Garmin

Håll dig uppdaterad 

Förutom att föreslå säkra vägval kan Garmin Camper också ge förvarningar när du närmar dig en fartkamera, rödljuskamera eller när du är i ett område med skolor eller viltövergångar. 
– Med Garmin 770 är du aldrig ensam i trafiken, utan har nästan som ett par extra ögon med dig, säger Jan-Åke Arenäs. En av de stora fördelarna med navigatorn är också att den möjliggör handsfree navigering via en röststyrningsfunktion så att du alltid kan hålla båda händerna på ratten. Genom att bara tala kan du på ett säkert sätt låta navigatorn veta vilken typ av information du behöver i stunden, och du kan också få relevant handledning utan att be om det. När du kört ett par timmar föreslår Garmin 770 till exempel trevliga rastplatser längs vägen som en påminnelse att du inte ska köra när du är för trött.

 

 

Så kör du säkert i sommartrafiken
Din rekommenderade rutt förändras baserat på din vagn eller bils egenskaper. Foto: Garmin

Backa säkert

Det är inte bara på vägarna som Garmin 770 bidrar till ett säkert körande. Även när du har anlänt till camping- eller ställplatsen finns ett hjälpmedel för att tryggt och lugnt kunna parkera. Navigatorn är nämligen kompatibel med Garmin BC 30 backkamera*. Kameran visar dig området bakom din husbil eller husvagn medan du backar, vilket är en säkerhet för både dig och din omgivning. Detta gör att du kan undvika person- eller materiella skador och det förenklar parkeringsprocessen. Du kan också spara tid och du slipper krångel när vagnen ska på plats.

 

 

 

 

 

 

Detta ingår i Garmin 770 LMT-D

  • Röststyrd navigering
  •  Förslag på rutter anpassat efter bilmodell, vikt och längd
  • 6,96 tums färgskärm
  • Ta emot samtal och SMS trådlöst via bluetooth
  • Information om platser längs vägen via Tripadvisor
  • Här kan du läsa mer om Garmin 770 LMT-D

*Garmin BC 30 backkamera säljs separat. 

Rulla till toppen