Med husbil och husvagn till Åland – det här får du inte missa

Publicerad: 2019-06-03   Uppdaterad: 2023-04-18

Älskar du skärgården, att få uppleva mycket utan att behöva förflytta dig långa sträckor och närheten mellan stad och landsbygd? Då är Åland resmålet för dig – detta får du inte missa!

DENNA ARTIKEL ÄR ETT ANNONSSAMARBETE

Bara två timmars båtresa från Grisslehamn väntar Åland, en lugn och trygg idyll med en enastående vacker natur. Avstånden är korta så du hinner med mycket även under en kort vistelse. Här finns trivsamma och välutrustade campingplatser, såväl för tält och husvagn som för husbil. Åland är ett paradis för dig som älskar skärgården!

Öriket Åland består av flera tusen öar och lika många möjligheter att hitta sitt eget smultronställe, en restaurang, ett bryggeri, boende eller ett museum. Att bad, fiske och cykling finns runt hörnet överallt gör det enkelt att sysselsätta hela familjen.

Här listar Tove Lolax, från Eckerö Linjen, vad du inte får missa på Åland under sommaren 2019:

LÄS MER OM ATT TA HUSBIL OCH HUSVAGN TILL ÅLAND

Med husbil och husvagn till Åland – det här får du inte missa

1. Familjeäventyr vid Kärringsund
Ett stenkast från Eckerö Linjens hamn finns massor av äventyr och upplevelser för hela familjen. På just den här delen av Åland, Kärringsund spelades delar av Saltkråkan in – med sina härliga vyer över havsvikar och sjöbodar. Här finns det något för alla, så som Käringsunds gästhamn med Gastropub Bodegan där man kan avnjuta en bit mat eller fika. Är ni sugna på lite mer äventyr så kan ni titta på kronhjortar, dovhjortar, lamor, vildsvin och strutsar vid Käringsunds Viltsafari, ett 32 hektar stort vilthägn där ni får följa med i safarivagnen och se djuren på nära håll. I närheten finns dessutom Ålands jakt- och fiskemuseum att upptäcka.

Kärringsund ligger på Eckerö, här finns även familjeparken Smart Park som bjuder på en vattenpark, ett gammaldags tivoli, elbilar, ett sandparadis, en illusionsbana, elbåtar och mycket mer. Det 5000 kvadratmeter stora Leklandet i Eckeröhallen finns också här. Med olika uppblåsbara aktiviteter såsom hopptorn, hinderbana, sjörövarskepp – eller varför inte testa sumobrottning.

BOKA DIN RESA TILL ÅLAND MED ECKERÖ LINJEN REDAN IDAG

Med husbil och husvagn till Åland – det här får du inte missa

2. Roliga evenemang för stora och små
Evenemangen på Åland är många under sommaren. Upplev Ålands sjödagar som bjuder på program med olika maritima teman i Mariehamns sjökvarter eller besök Vikingamarknaden som lockar besökare från när och fjärran som vill leva vikingaliv i tre dagar. Under sommaren anordnas dessutom den nio dagar långa Rockoff-festivalen där många kända artister äntrar scenen och festivalstämningen är hög.

Den som inte kan vänta med att besöka Åland kan med fördel besöka Mariehamn redan under maj när det populära evenemanget ”Åland grönskar” drar igång. Här får du besöka öppna gårdar och handla lokalproducerad mat på landsbygden, klappa nyfödda lamm och kalvar på de olika gårdarna och köp unika hantverk.
– Det är en tidpunkt då vi firar in våren, det är också då Åland är som vackrast, avslutar Tove Lolax.

BOKA DIN RESA TILL ÅLAND MED ECKERÖ LINJEN REDAN IDAG

Med husbil och husvagn till Åland – det här får du inte missa

3. Campingluffa
De korta avstånden på Åland gör det enkelt att ta sig runt, både för den som vill stanna länge och för den som vill se mycket på kort tid. På Åland kan du enkelt hitta campingplatser efter vad du föredrar, alltifrån lite mindre campingplatser till de lite större anläggningarna med uthyrning av cyklar, kajaker och stora gästhamnar för båtfolket.
Det enklaste sättet att campa på Åland är att hålla sig till fasta Åland och de öar som du når med broförbindelse. Åland är inte större än att du sen kan se större delen av huvudön under olika dagsutflykter med bil eller cykel. Är du istället ute efter att komma längre ut i havsbandet så finns det färjeförbindelser som gör att du kan ta dig mellan öarna.

LÄS MER OM ATT TA HUSBIL OCH HUSVAGN TILL ÅLAND

Med husbil och husvagn till Åland – det här får du inte missa

Eckerö Linjen

Eckerö Linjen trafikerar den kortaste vägen över Ålands hav, båtresan tar endast två timmar per väg. Förutom kryssningsverksamheten med fartyget M/S Eckerö är Eckerö Linjen en stor arrangör av turistiska resepaket från Sverige till Åland för både privatpersoner och grupper och förmedlar de flesta hotell, gästhem och cirka 350 stugor på Åland.

DENNA ARTIKEL ÄR ETT ANNONSSAMARBETE

Rulla till toppen