Roliga sällskapsspel för regniga campingdagar

Publicerad: 2024-06-24   Uppdaterad: 2024-06-28

I maj smygstartade sommaren med dunderväder och förhoppningsvis fortsätter väderlekarna med samma giv. Här kommer en lista med roliga sällskapsspel om regnet gör sig påmint under campingsemestern.

ANNONS. Innehåll från x3000 och inte från Husvagn & Campings redaktion.
Åldergräns: 18 år för spel online och 20 år för att besöka fysiskt kasino. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen.se.

För många blev fjolårets semesterdagar en besvikelse kantade av regn och kraftiga vindar. I år har sommaren börjat starkt och förhoppningsvis blir det inte en favorit i repris, men oavsett vilket kommer det så klart att regna under vissa dagar. I den här artikeln listas därför roliga spelaktiviteter att rädda semestern med om regnet är framme under ens campingdagar.

Om sällskapsspel inte uppskattas finns det också en hel del sport att se fram emot i sommar med höjdpunkter som OS, fotbolls-EM, Wimbledon, två majortävlingar och Tour de France, för att ge några exempel. Den som vill höja temperaturen ytterligare hittar massor av svensk betting på X3000.com, som är en populär aktör med svensk licens.

0-100 (från 14 år)

Hur många meter högt är Eiffeltornet? Vilket år på 1900-talet släppte Beatles sitt första album? Hur många mil är det mellan Malmö och Berlin? Dessa är några exempel på de frågor som finns i det populära frågespelet 0-100, där spelarna ska samla så få poäng som möjligt genom att gissa så nära en siffra mellan 0-100 som möjligt. Ju närmare man kommer, desto färre poäng. Rent krasst går det att spela detta 0-100 med yngre deltagare än rekommenderad åldersgräns, men precis som de flesta frågespelen är det fördelaktigt att ha haft några år på sig att samla fakta. Med 1 200 frågor är detta ett roligt spel som håller länge.

Känner du verkligen din familj? (från 7 år)

Ett perfekt spel för familjesemestern där det går ut på att lära sig lite nytt om familjemedlemmarna. Spelet går ut på att dra frågekort och utmaningskort från en hög och sedan ska spelarna gissa samma svar på frågorna som den som drar kortet själv svarar, alternativt utföra utmaningen som står på kortet.Målet är att samla på sig 15 kort, och den första personen som når det antalet vinner spelet. Frågorna är utformade så att de även går att spela med vänner och kan vara ett roligt sätt att lära känna varandra bättre med.

Smart10 (från 14 år)

Årets vuxenspel 2017 och en stor favorit i många hushåll. Smart10 är ett enkelt och smått genialt spel där tävlande samlar poäng genom att i turordning svara på ett frågekort med 10 svarsalternativ. Ibland med ja/nej-svar, ibland med att namnge något, ibland med konkreta år och ibland med olika färger. Exempel: “Namnge nationalrätten i detta land” och så listas 10 olika länder där deltagarna, i tur ordning, väljer ett land att svara på. Det går att lägga sig när som helst och behålla insamlade poäng, men den som gissar fel tappar alla sina poäng från aktuellt frågekort. Utöver medföljande 200 frågor går det att köpa expansioner med olika teman, exempelvis mat, film och musik.

Tvärtomspelet (från 6 år)

Ett enkelt spel som snabbt har blivit en familjefavorit och som går lika bra att spela i bilen på väg till campingen som på själva campingplatsen. Här gäller det att snabbt försöka svara så fel man bara kan. Du ska helt enkelt svara “ja” på “nej”, och “nej” på “ja”. Vem klarar flest frågor i rad? Ni kommer snabbt märka att det är mycket svårare än vad man tror…

Med dessa tips blir även de regnigaste dagarna en fin tid under campingen. För den som ännu inte har bestämt campingplats finns här flera tips.

Rulla till toppen