10 goda skäl att vintercampa

Publicerad: 2017-01-11   Uppdaterad: 2023-04-18

Extra mysigt på vintern Det är så mysigt, att kura ihop sig i ett varmt litet pörte när snön yr i vinden utanför ger lyckokänslor. Nackdelar då? Det är svårt vanebildande. Mycket ledigt De flesta husvagnar och husbilar går alldeles utmärkt bra att leva med och i även när temperaturen ligger under nollan, och vi...

10 goda skäl att vintercampa

Extra mysigt på vintern

Det är så mysigt, att kura ihop sig i ett varmt litet pörte när snön yr i vinden utanför ger lyckokänslor. Nackdelar då? Det är svårt vanebildande.

Mycket ledigt

De flesta husvagnar och husbilar går alldeles utmärkt bra att leva med och i även när temperaturen ligger under nollan, och vi har många lediga dagar även under vintern.

Det är nyttigt

Det är bra för hälsan att röra på sig. Man sitter inte still i en solstol när det är minusgrader, inte några längre stunder i alla fall.

10 goda skäl att vintercampa

Gemenskapen!

Under vintern hjälper alla varandra. Man skottar av tak, sopar bort snö, håller koll på varandras grejer och hjälper helt enkelt till om något krånglar.

Åk på event

Under vinterhalvåret pågår det massor av utställningar, föreställningar och uppträdanden runt om i landet. Med husbil eller husvagn kan du ta del av detta och ha boendet med dig.

Fixa säsongsplats

Om man hyr en säsongsplats över vintern behöver man många gånger inte köra alls på snöiga eller isiga vägar. Man ställer upp vagnen innan den första snön kommer och tar hem den igen när vägarna är bara.

Bra för barnen

Om du inte vintercampar, hur ska du då lära barnen att gräva en bivack?

Maten smakar bättre

Att äta varm grillad mat, till exempel en hamburgare tillagad utanför husvagnen eller husbilen, är otroligt gott.

10 goda skäl att vintercampa
Foto: Knut Syversen

Åk på skidtur

En skidtur med varm choklad och ostfrallor i ryggsäcken kan bara göras om vintern.

Bli starkare!

Med rätt kläder och sängkläder samt förberedd med gasol och värmeelement klarar man en frostnatt även om något krånglar, till exempel värmepannan. Sånt stärker.

Den här artikeln publicerades i Husvagn & Camping 12/2016. Du kan läsa hela tidningen här.