Nytt havshotell i Furuvik

Publicerad: 2017-03-31   Uppdaterad: 2017-03-30

Besökarna blir allt fler på Furuvik. För att möta behovet av sängplatser bygger man nu ett hotell vid havet.

2016 blev ett rekordår för Gävles nöjespark, Furuvik. Parken som både har djurpark, tivoli och badland lockade 260.000 besökare. 

Stora investeringar de senaste åren har gett resultat i besöksstatistiken men trots satsningar på campingplats och stugor räcker inte boendeplatserna till. Därför planerar nu Furivik att bygga ett havshotell som ska stå klart 2018.

Hotellet ska heta Furuvik Havshotell och byggas ihop med den befintliga byggnad som idag är Furuviks Brygga. Hotellet får 28 rum och inredningstemat blir en blandning av gammaldags yacht club och amerikansk boardwalk-kultur. 

”Att erbjuda ett koncept med konferens och övernattning med en av regionens härligaste havsutsikter, i kombination med bra mat och en unik upplevelse i parken känns otroligt spännande. Det kommer definitivt att bidra till regionens besöksutveckling”, säger Nina Tano, VD på Furuvik.

I år lanseras den nya berg- och dalbanan Fireball och i framtiden planerar Furuviksparken att uppföra ytterligare två byggnader för att utöka hotellkapaciteten.

Rulla till toppen