Kraftig ökning för Polar – fler jobb i Dorotea

Publicerad: 2017-04-11   Uppdaterad: 2023-04-18

Under hösten nyanställdes ett tiotal personer vid fabriken i Dorotea. SoliferPolar kommer att nyanställa ytterligare under våren, för att kunna öka produktionstakten.

Kraftig ökning för Polar – fler jobb i Dorotea
Beställningarna rullan in och Polar måste öka produktionen vid fabriken i Dorotea.

Sedan höstens mässor har intresset för Polar varit stort, vilket också syns i orderböckerna. 2016 hade SoliferPolar en orderuppgång på hela 65 procent, jämfört med föregående år.

I oktober meddelade företaget att ett tiotal personer skulle nyanställas för att kunna öka produktionstakten vid årsskiftet.

Den ökade försäljningen har också börjat märkas i registreringsstatistiken där antalet nya Polarvagnarna ökat under inledningen av 2017.

För att kunna öka produktionstakten ytterligare kommer SoliferPolar att nyanställa ytterligare under våren. Dessutom planerar man för ännu en produktionsökning efter sommaren för att kunna möta den starka orderingången.

”Under våren handlar det alltså om ytterligare en produktionsökning på ungefär 20 procent vid fabriken i Dorotea. Det känns riktigt, riktigt bra”, säger vd för SoliferPolar, Tony Ekström.

Rulla till toppen