Sollerö camping: Öcamping i Siljan

Campingen är delvis terrasserad så att många kan njuta av den storslagna utsikten över Siljan.

Sollerö camping: Öcamping i Siljan

Publicerad

Ett stenkast från en golfbana, egen badplats och utsikt som kan få dig att tappa andan. Gissa om Sollerö Camping är populär.

Läge – 4

På Sollerön i sjön Siljan en dryg mil söder om Mora. Cirka två kilometer från Sollerö kyrka där också en mataffär finns. I princip granne med en golfbana. Storslagen utsikt och egen badplats vid Siljans strand.

Självklart är det en dalahäst som välkomnar besökarna.

Service – 5

Här känner du dig extra välkommen, då du blir lotsad till din plats. I receptionen får du en bra broschyr över området. På sommaren är det öppet 08.00–20.00, i övrigt finns anvisningar om telefonnummer att ringa. Detta är en klubbcamping som städas av medlemmar, men trots hög beläggning vid vårt besök, såg det utmärkt ut. 

Campingen är öppen för alla, inte enbart för medlemmar. Här finns brevlåda, fri wifi och hjärtstartare.

Campingen har egna bryggor och egen badplats.

Standard – 4

Sollerö Camping är välutrustad. I två röda servicebyggnader bredvid varandra finns toaletter och duschar. Det ena har kök med spisar, mikro, diskplatser och även diskmaskin. Stor tvättstuga. I den här delen av campingen finner du också en miljöstation, en servicestation för husbilar samt latrintömning. 

Receptionen och kiosk ryms i ett timrat hus, typiskt för bygden. På baksidan ett likadant kök som redan beskrivits. Toaletter i källaren. Trevlig samlingslokal med tv och spel för barn och ungdom.

Den vackert belägna och välutrustade lekplatsen hade ständigt många besökare.

Tillgänglighet – 4

Trots att campingen delvis ligger på sluttningen mot sjön är bedömningen att platserna är både rymliga och plana och hjälp att komma på plats får du av lotsen, en man som kör före i en liten golfbil. El-tillgång 16 ampere. För tältare och på extraplatser utan el kan det däremot vara ojämnt. Alla vägar är asfalterade. Ramper till byggnader och särskild handikapptoalett. Rymliga duschar som bör fungera även för rullstolsburna.

Lars Keller är en av campingvärdarna som ständigt står beredd att lotsa nya gäster till rätt plats.

Allmänt – 4

Att campa här betyder tystnad, närhet till golfbana och badplats. Fast Siljan kan vara ganska kall. Kommer du på vintern är det bara en halv mil till skidanläggningen i Gesunda. Själva Sollerön är inte så naturskön, men att fara runt Siljan är ju en svensk turistattraktion av klass.

Det finns boulebana, välutrustad lekplats med hoppmatta och linbana. Cyklar och kanoter går att hyra. Midsommarfirande sker på äkta dalavis. Kanske du har små barn eller barnbarn i ditt sällskap, då tycker vi du ska besöka Tomteland som ligger vid just Gesunda.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2022-07

  • Husvagn & Camping 2022-06

  • Husvagn & Camping 2022-05

  • Campingkatalogen 2022

  • Husvagn & Camping 2022-04

  • Husvagn & Camping 2022-03

  • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206