Webb-TV: Westfalia Nugget

Publicerad: 2016-07-21   Uppdaterad: 2016-07-21

Vi har tagit med oss mobiltelefonens filmkamera och kikat på Westfalias nya campingbuss baserad på Ford Custom. Den har plats för fem resande, ett anständigt kök, ståplats i hela bilen och trots begränsade yttermått upplevs den som rymlig. Den tysta gången gör resan komfortabel. I köket finns en kylbox, en spis med två lågor, en...

Vi har tagit med oss mobiltelefonens filmkamera och kikat på Westfalias nya campingbuss baserad på Ford Custom.

Den har plats för fem resande, ett anständigt kök, ståplats i hela bilen och trots begränsade yttermått upplevs den som rymlig. Den tysta gången gör resan komfortabel.

I köket finns en kylbox, en spis med två lågor, en vask med rinnande varmt och kallt vatten. I bilen finns också garderob och stuvutrymmen samt en överslaf som är dryga 2×1,4 meter. Tillsammans med en soffa, eller baksäte om man så vill, med plats för tre personer fungerar den både som camping- och vardagsbil.

Motorerna, det finns tre olika att välja mellan från 105 via 130 till 170 hästar, är både starka och snåla. Officiella förbrukningssiffror är 6L-6.2L/100 km.

Skulle bilen i sig kännas för liten kan man ju alltid koppla på en husvagn. Max dragvikter är 1 350–2 050 kilo och kräver BE-kort av föraren.

Bilen importeras av Solhem Husbilar och priset är cirka 489 000 kronor.

Missa inte att gilla Husvagn & Camping på Facebook!

 

Rulla till toppen