Hymer: Tredje med fyrhjulsdrift

Publicerad: 2022-08-08   Uppdaterad: 2023-04-18

Alla goda ting är tre. Nu finns, för de allra mest äventyrslystna, en tredje fyrhjulsdriven husbilsmodell från Hymer och den heter ML-T 560 4x4.

I utgåva 2/2022 testade vi Hymer ML-T 570 Crossover och i 5/2022 tog vi oss fram i snöföre med plåtisen Hymer Grand Canyon S Crossover – båda med fyrhjulsdrift.

Den tredje modellen som med ett knapptryck får drivning på alla fyra hjul visades på en mässa för något år sedan, men har aldrig tidigare funnits på den svenska marknaden, förrän nu.

Den halvintegrerade husbilen mäter 674 centimeter och har en totalvikt på 4 100 kg. Bilen är byggd på en bas från Mercedes Sprint 419 CDI med en motor på 190 hästkrafter (automat) och ett förarassistanspaket.

På bakstammen noteras en reservhjulshållare och det finns både utvändig dusch och gasoluttag. Värmen är vattenburen (såväl centralt som i golvet) och den har även en isolermatta i hytten. Fordonet har även utrustats med stolsvärme, takreling med stege, avtagbar dragkrok och ett självförsörjningspaket som bland annat innebär ett tredje bodelsbatteri samt ett 150 Ah litiumbatteri med extra laddare och batteri-övervakning. Bilen har fyra bältade och tre sovplatser, skinnklädsel och en hel del annan interiör lyx.

Rulla till toppen